rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

X-Men First Class 4/5 ?


X-Men First Class sebuah filem sejarah mengenai kewujudan X-Men. Sebelum mutan menunjukkan diri mereka di dunia, ketika Professor X dan Magneto masih menggunakan nama Charles Xavier dan Erik Lensherr.  Magneto memiliki kisah silam mencari Sebastian Shaw yang mampu melepaskan ledakan dari serapan kuasa. Sebelum Charles dan Erik bermusuh mereka adalah sekutu. Professor yang mendapat gelaran hasil dari kajian terhadap kajian genetik. Mencari mutan lain untuk menghalang daripada Perang Dunia ke-3 terletus antara Soviet Union dan Amerika. Mengapa X-Men wujud. Penceritaan kisah sejarah X-Men yang mudah difahami yang diceritakan secara perlahan. Kurang aksi, lebih kepada mengenal potensi diri, serta keinginan golongan mutan untuk diterima dan dihargai sebagai manusia biasa yang memiliki kelebihan. Kesimpulannya baik untuk tontonan siapa sahaja kerana tidak terlalu berat, terutama yang tidak tahu apa itu X-Men. Maka nilaiannya 3.5 / 5 3.5-star rating dengan kata lain ok la.. boleh laaa.. =) Kepada yang ingin melihat watak2 yang ada boleh layari x-menfirstclassmovie.com





p/s: next filem dok tunggu Transformers 3 dan Harry Potter  ^_^ sambil lihat senarai2 filem2 2011 lain yang belum keluar.. huhhuhu



5 comments:

Encik Amman said... Reply To This Comment

hehe.. kurang berminat nak tgk dekat wayang. tunggu harry potter je hahahaha

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

cam boley tahan ja.....humm...nak tgk ke tak nak??

Liyana Zahim said... Reply To This Comment

Alaaa nk tgk.. Tp tp.. Xde wet! Blanje popcorn lg, ice lemon tea yg large.. Kuar wyg nk mkn lg.. Sblm tgk wyg mkn lg.. Huwaaaa... Xde wet!! Sy adlh sengkek!

♥Aleeya Liya♥ said... Reply To This Comment

liya tag ayam penyek untuk kontest bcr ye..

cik azeya said... Reply To This Comment

mak saye tak bagi tengok cite omputeh, mak saye suruh tengok cite nur kasih je. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...