rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Kereta Proton Baru 2012 - Tun Mahathir | Che Det

Dialih bahasa semula seperti yang tertulis di dalam blog Chedet :
  1. Saya berhenti menggunakan kereta Proton selepas saya meletak jawatan. Kerana saya ingin menikmati kualiti atasan mewah kereta Eropah dan Jepun.
  2. Proton telah dikenali untuk kereta murah. Andaian bahawa ia tidak boleh menghasilkan kereta yang berkualiti seperti yang diwakili oleh kereta Eropah, Jepun dan Korea.
  3. Pekerja di Proton tidak berpuas hati di atas reputasi ini. Mereka merasakan ia adalah salah untuk berfikir bahawa mereka tidak boleh menghasilkan kereta mewah. Ia sebenarnya adalah dasar syarikat untuk menghasilkan kereta pengeluaran besar. Rakyat Malaysia menjangkakan kereta Malaysia untuk menjadi murah. Kereta murah tidak boleh mempunyai kualiti dan ciri-ciri import yang lebih mahal.
  4. Orang di Proton mahu menunjukkan bahawa memberi sokongan, mereka boleh menghasilkan kereta yang berkualiti.
  5. Baru-baru ini saya memandu uji model mereka yang terbaru di landasan ujian di Shah Alam. Saya boleh mengesahkan dan meyakinkan pelanggan Proton dan rakyat Malaysia amnya bahawa model baru ini sepadan dengan mana-mana kereta yang berkualiti Jepun atau Eropah. Ia adalah keseronokan pemanduan. Seorang kawan asing yang tahu  apa itu kereta, mengujinya dan berkata ia setara kepada standard / tahap kereta pasaran dari Eropah. 
  6. Kereta ini menggunakan  hot press steel body  tekanan keluli panas yang lebih kuat daripada cold press. Ia mempunyai enjin 1.6 liter berkuasa turbo sama dengan kuasa 2.0 liter enjin. Enjin mematuhi Euro lima standard.
  7. Senarai spesifikasi menarik. Vehicle Seek Lamp, Wiper Auto Speed, Auto side door folding mirror, Push Start Button, Sensors for Automatic Wiper and Headlamp and GPS Antenna for Navigation System.
  8. Ciri tambahan lain Impact Sensing Door Lock, Continuous Variable Transmission, Security Alarm System, Immobiliser and Central Locking.
  9. Versi automatik memiliki Shift Lever dengan Tiptronic Mode dan Paddle Shifter diatas Steering Wheel untuk membantu menukar tujuh perubahan gear. ABS mencegah gelinciran / gelungsuran and BA (Brake Assist) untuk meningkatkan daya henti.
  10. Terdapat banyak lagi ciri-ciri yang meningkatkan prestasi enjin dan pemaduan kereta.
  11. Terdapat beberapa model dengan ciri-ciri yang kurang daripada saya menerangkan. Tetapi mereka semua adalah lebih tinggi untuk kereta Proton yang lain.
  12. Secara tidak lansung harga akan menjadi lebih tinggi walaupun berkemungkinan lebih murah daripada import dengan ciri-ciri dan kualiti yang serupa.
  13. Saya percaya ini adalah sebuah kereta yang hebat dan Proton serta rakyat Malaysia boleh berbangga dengannya. Tambahan Ringgit yang anda laburkan akan berbaloi.
  14. Kerata akan di dapati dalam tempoh masa 3 bulan.

p/s: xlame dah tu banyak sangat info keluar :). Gambar  interior dan exterior sumber Paultan dan Fantasticko.



8 comments:

MaYa MustWany said... Reply To This Comment

pe2 pun suka saga.hahah

Hanif said... Reply To This Comment

aku minat persona

Cik tikah said... Reply To This Comment

wah, mcam2 la. tpi mcm x class je. haha

Koding said... Reply To This Comment

Koding Berkata:
Murah atau mewah...
Terserah kepada pilihan dan kemampuan masing2...

Azekzk said... Reply To This Comment

designnyer x berapa cantik. apa2 pun tahniah buat perodua krn berjaya mengeluarkan kereta bru.

diba said... Reply To This Comment

mcam city je bntuk dye

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

hanya proton yg layak tuk akak..huhuhu

APAN said... Reply To This Comment

kualiti kurang pun, proton ni la paling ramai orang gaun sebab paling murah.orang yg x mampu, xde pilihan.nak beli kete import cukai kaw2...

harap sama la ngan pe yg mahathir ckpkan ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...