rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Kereta Paling Banyak dicuri di Malaysia

Lebih daripada 54% kenderaan yang dicuri di Malaysia adalah jenama Proton. 25% daripadanya adalah laporan kecurian melibatkan kereta Wira. Menjadikannya sebagai kenderaan paling tinggi kes kecurian dalam negara. Tiga di tempat teratas adalah Wira, Waja dan Iswara. Perodua sebagai jenama kedua dengan 15%, diikuti Toyota (10 %). Toyota Hilux adalah kenderaan paling dikehendaki oleh pencuri untuk kategori kenderaan import, 216 daripada laporan kecurian yang dilaporkan. BMW pula untuk kategori kenderaan mewah dengan (1%)94 kes yang dilaporkan, dengan di dahului oleh Mercedes, 131 kes. Statistik dikeluarkan oleh PDRM untuk kes di antara bulan Januari sehingga Julai 2012. via CBT

p/s: pakai lah kereta apapun..tak mencegah, tak jaga, kena curi juga :)



9 comments:

Syakir Rahman said... Reply To This Comment

bnyk nye kes kecurian... diorg yg jadi pencuri ni xde hati perut ke?? org laen susah2 cari duit nk beli kreta sebijik~itu belum kira hutang bank, loan,pinjaman, faedah yg belum bayar lg, diorg sng2 je curi..huhuhu... haishhh...

Aida Omar said... Reply To This Comment

Peh! nak tukar pakai kereta sorong la cenggini.. T_T habis semua depa pakat nak curik.. hiks

syiela said... Reply To This Comment

alamak keta akak kat tangga no 2

hainom OKje said... Reply To This Comment

Kesian le sikit dengan empunya keta... nak beli bukan main payah nak keluo down payment pas tu nak bayar bulan-bulan lagi...hish...geram betul... baca doa banyak2 supaya pencuri tak nampak keta kita!

Lama tak makan ayam penyet!

fyna said... Reply To This Comment

nasib baik fyna pakai kancil je...err...jahatlah sape yang mencuri tue kan..kesian tuan punya kereta tue.

caliph shuriken said... Reply To This Comment

krap tgk diorg target waja...

9n0L4 said... Reply To This Comment

mkneny kete yg byk kene tu, sistem lock die perlu di improve lagi kot? huhu.

nazri said... Reply To This Comment

Ada something untuk dikongsi
Kotak Hitam untuk kenderaan anda
Harap bermanfaat

MyTracker2u merupakan product GPS terbaru yang terdapat pada pasaran.
MyTracker2u mempunyai pelbagai kelebihan yang tiada pada GPS yang lain.
MyTracker2u mampu mengesan dan memberikan maklumat dimana berada kenderaan,barang peribadi dan manusia (sekiranya di letakkan MyTracker2u).
MyTracker2u mampu memberikan lokasi sebenar objek tersebut.
Terdapat fungsi lain seperti live voice conversation dan s.o.s alarm.
Tawaran hebat waranty adalah selama 1 tahun.

Untuk maklumat,hubungi :
Didi - 012 7844 376

wan said... Reply To This Comment

Your comment is awaiting moderation.

Assalam semua kawan2..
Rasanya kes saya yg terkini kecurian 4×4 di Pandan Cahaya
TOYOTA HILUX
W6565N
Warna Hitam Model Terbaru Tanpa apa2 ubahsuai
Reg : 28 Jan 2014
Kehilangan : 28 April 2014
Report telah dibuat tp belum ada apa2
feedback lg dari pihak polis.
Kemungkinan 4WD saya telah dilarikan ke Pahang -LIPIS (usaha melalui ‘scanner’)
Harap sgt dpt jumpa semula. Kalau ada kawan2 yg nampak tolong hubungi sy.
Sy sedia memberi ganjaran jika dijumpai semula. Terima kasih tuan tanah.
0126556092 Wan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...