rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Kenapa Minyak Mendidih Tak Rasa Panas?


"ayam goreng .. ayam goreng,, mai beli mai kap krung kap.."

Kan Trichan, berusia 50 tahun tinggal di Chiang Mai,Thailand. Aktiviti memasak ayam goreng dengan mencelurkan tangannya adalah aktiviti ekstream harian. Digelar "SuperHands", beliau mula mengenal pasti akan kebolehannya 7 tahun yang lepas,ketika terkena percikan minyak masak yang tidak meninggalkan apa-apa kesan lecur pada dirinya. Sejak dari itu, mula mencuba kebolehan dirinya dengan menggoreng ayam menggunakan tangan. Trichan merupakan pemegang  "Guinness Book of World Record" dengan mengambil 20 ketul ayam goreng dengan takat didih 480 darjah celcius dalam masa 1 minit.

"hebat bukan? hahaa.."

p/s: kebolehan diri yg baru disedari ketika berusia 43 tahun.. ramai daripada kalangan kita masih tercari2 kebolehan /bakat tersembunyi pada diri masing.. kelebihan kurnian tuhan itu gunakanlah sebaiknya.. :D



7 comments:

Zona Indonesia said... Reply To This Comment

Kuat dan tahan sekali tangannya... apa rahasinya.. layak untuk berguru kepada beliau :) Peace

cintatulip said... Reply To This Comment

kerja gila... seram..

soooooour said... Reply To This Comment

pastu spe nak mkn aym goreng dia tu???hehehe...

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

gilolah...tangan betoi ka tuh?? cam tak cayo ja..

meaw said... Reply To This Comment

dia pakai ilmu kebal buleh la celup2 ni,huhuhu...

ChaCha said... Reply To This Comment

kne sikit pun dh sakit cm ape..huhu

✿ cik pieQa ✿ said... Reply To This Comment

wah ! jimat kos da nie, ta payah beli sudip kat umah kan masak pakai tangan je. hehe :)

*nak try la. mana tau ad jugk kebolehan tu. hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...