rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

(Ringkas) LYTRO sebuah kamera ringkas yang menarik dan bebas fokus

'SHOOT FIRST, FOCUS LATER'

OK, anda peminat instagram?, menyukai kandid, suka merakam detik detik berharga dengan tidak perlu bersusah payah untuk memikirkan setting pencahayaan, fokus dan sebagainya? LYTRO adalah sebuah produk hasil lulusan Universiti Stanford Dr Ren Ng, yang mengkaji tentang teknologi lapangan pencahayaan.

Baiklah, apa yang selling point nya?, mudah, Ramai antara pemilik kamera tidak kira digital, semi-auto ataupun automatik membayar dengan harga yang fungsinya tidak akan digunakan kerana tidak mengetahui cara penggunaanya secara praktikal, namun dengan LYTRO, anda tidak perlu mengetahui segala sains disebalik seni tersebut, anda hanya perlu snap dan LYTRO akan memberikan anda kemudahan 'free-focus' dan bermakna anda dapat memilih dimana titik fokus anda pada keseluruhan perimeter gambar yang diambil secara 'instant' walaupun dalam keadaan 'low light' seperti di dalam restoran tanpa menggunakan flash. tidak lupa ianya tahan selama dua minggu hanya dengan sekali cas. nice kan?ok lets wait for this thing to be here :)

P/s : kamera ini tidak sesuai untuk pro yang mementingkan segala perkiraan analitik pencahayaan dan sebagainya it is for early adopter, but worth having by the way. 

for geek yang nak tahu what inside

kecil dan ringkas untuk dimuat di dalam beg , case, ataupun sesiapa yang 'hip'  juga boleh membawanya kemana sebagai aksesori yang kewl

seringan 8 auns dan gadis2 kini boleh membawa kemana2 seperti lipstick 

ambil gambar dulu, fokus kemudian dengan keupayaan istimewa kamera ini

Sudah boleh pre-order  :)

Kumpulkan kesemuanya :) (warna melambangkan kapasiti storage dan harga :p)

Founder aka Dr Ren Ng semasa hari persembahan kepada pihak media


contoh galeri hasil LYTRO disini

p/s - somewhere steve jobs are smiling :) 
"tak sia-sia aku bagi ceramah perdana kat korang dulu ye"


Sumber :Mashable



2 comments:

sis92 said... Reply To This Comment

wow menarik2..

ctk said... Reply To This Comment

adew jual x kt malaysia..macam nk je..tp mesti ribu riban2..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...