rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Melintas Jalan Dengan Hebat

Keadaan ini hanya dapat dilihat di Vietnam. Kerana mereka memiliki kesesakan jalan raya yang amat dasyat. Amaran dilarang melakukan aksi ini di Malaysia T_T.

Apapun Langkah Yang Seharusnya Anda ingat dan amalkan dari dahulu hingga kini, melihat kanan, kiri, kanan dan memastikan tiada kenderaan yang datang. Apabila keadaan selamat, lintas dalam garisan yang lurus tanpa berlari. Gunakan kemudahan berikut dengan sebijaknya:

a. Jejantas
b. Lintasan belang / zebra
b. Lintasan pejalan kaki di persimpangan lampu isyarat
c. Tempat-tempat di mana isyarat orang hijau menyala.


p/s: xhebat xpe yg penting bijak dan selamat.. :D .. kena langgar naya je :P



3 comments:

LemonSusu Skyjuice said... Reply To This Comment

lynn dari dulu fail nak lintas jalan taw ayamm..kna pegang baju family or kawan..hahahaha..

si macho said... Reply To This Comment

ahahahah fm penah bt gitu ! sbb da malas na diri tepi jalan tu berjam-jam .hampir je kene langgar lori XD

sume-sume keta hon :p

seb bek ta kene langgar :hoho :lari

.::: Princess MOMOY :::. said... Reply To This Comment

Adoi....scary jer tengok uncle tu lintas jalan
gila traffic tak stop langsung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...