rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

1930 Streamliner Henderson Bike

Motor klasik easy ride yang ade peminat dan nilaiannya. Motor Henderson yang popular pada World War 2 ( WW2) digubah oleh O. Ray Courtney. Pengaruh Art Deco dari pereka lagenda automotif, Harley Earl yang masih kuat jelas kelihatan di garis-garis rekaan. Semuanya tidak seperti kebiasaan. Rekaannya lebih kepada menyembunyikan fungsi mekanikal. Sehingga di kemuncak aliran Art Deco, "Form over function" bentuk mengatasi fungsi yang mana hanya mendedahkan sebahagian sahaja seperti sirip penyejukan ( cooling fins) dan suspension springs. Dimiliki oleh pengumpul Frank Westfall. Sumber dari blog motor chopper Knucklebusterinc.

 
 



p/s:  chopper.. woo.. canggih.. teringat moto captain America.



6 comments:

BeaN MorENo said... Reply To This Comment

aiyo dah macam motor judge dred dah

yusuflaili(Goku) said... Reply To This Comment

salam;
macam motor badman pun ada.

KhaiRin said... Reply To This Comment

kite tgk je la.nk beli mmg la x mampu..

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

wahhhhhh, bila tgk gambo dr atas spi bawah, terasa cam nak naik plak..rasa2, kalau bawa keliling kpg, ada pakcik2 yg jeles tak?? hehe

afzalsukasuki said... Reply To This Comment

humangaih ni moto ke hape?sekali aku tengok dah macam gagang tepon

Hardy_Hunt2 said... Reply To This Comment

kool siot moto tu..tapi sekali jatuh susah nak angkat balik kot...berat..huhu ;)

latest update : Tekok Beriuh ~ Bau Ketiak Lelaki Pengubat Stress Wanita??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...