rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Badak Terbang

Sebuah operasi penting, memaksa badak-badak sumbu untuk terbang. Dianjurkan oleh WWF ( World Wild Fund) Afrika Selatan dengan kerjasama Eastern Cape Parks and Tourism Agency, SANParks dan Ezemvelo KZN Wildlife untuk mengalihkan 19 ekor badak sumbu ke kawasan yang lebih selamat menggunakan helikopter. Inisiatif untuk memelihara spesis ini dari terancam dan mengalami kepupusan. Filem dokumentari dihasilkan oleh Green Renaissance.



p/s: peliharalah keindahan yg kita miliki hari ini untuk masa hadapan. =)



6 comments:

Paris Lipton said... Reply To This Comment

mcm nak bela sekor je ;p

sis92 said... Reply To This Comment

ini dah macam kes dera tau..sakitlah badak sumbu tu :(

MaiRa QuEeN said... Reply To This Comment

bdak tu!!besaw kot..

ILA HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

alam sekitar tanggjwp kita bersma..

eh eh..berat tu...hehehe

MaYa MustWany said... Reply To This Comment

macam sakit jew..mesti lenguh sendi2 nya n fobia ketinggian.hihihi..

APAN said... Reply To This Comment

nasib baik tujuan baik...ingat ke saje nak femes je org yg wat ni...cam pelik je cara dia tu.haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...