rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

10 Penyakit Misteri Dunia

10-Penyakit Morgellons. Penyakit misteri yang memberi pesakit gejala “sci-fi”. Kulit pesakit terasa seperti ada benda merangkak didalamnya. Terdapat isi berlebihan terkeluar dari luka yang besar(jika ada). Sesetengah pakar perubatan menyatakan ia hanya ilusi pesakit.

 

9-Sindrom Keletihan Kronik. Ia adalah penyakit fizikal yang sukar dijelaskan dari perspektif perubatan. Pesakit berasa sangat letih sehingga tidak mampu bergerak selama beberapa hari.

 

8-Penyakit Creutzfeldt-Jakob. Penyakit otak yang lebih dikenali sebagai “Lembu Gila” kerana ia disebar melalui daging lembu. Selalunya membunuh.

 

7-Schizophrenia. Gangguan mental paling memeningkan para pakar perubatan. Pesakit sukar menentukan mana reality dan fantasy. Pesakit mengalami delusi, halusinasi, percakapan tidak teratur, kurang motivasi dan emosi. Ala-ala Mal dalam cerita Inception.

 

6-Penyakit Autoimmune. Sel imunisasi/antibody  badan menyerang organ dalaman kerana menyangka ia adalah “musuh”.

 

5-Pica. Penyakit yang membuatkan pesakit lapar dan makan benda bukan makanan seperti kertas, gam, tanah, etc.

 

4-Selesema burung/Avian Flu. Manusia tidak mempunyai imuniti untuk melindungi diri daripada virus burung ini. Virus ini boleh bermutasi dan menyebabkan kesukaran untuk mengubatinya. 1 daripada 2 orang akan mati jika terkena penyakit ini.

 

3-Selesema biasa. Walaupun boleh diubati dengan hanya berehat dan minum sup, doktor masih tidak faham kenapa gejala hidung berair dan batuk ditunjukkan oleh pesakit. Tidak perlu antibiotic.

 

2-Angin Ahmar/Alzheimer’s. Penyakit otak. Tidak diketahui sebab-sebabnya dan tidak dapat diubati secara menyeluruh.

 

1-AIDS. Selepas 29 tahun ia dijumpai, AIDS masih tidak ada ubat. Kekal sebagai penyakit paling berbahaya didunia.0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...