rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Melukis diatas Disket







Nick Gentry adalah graduan Central St Martins berbangsa British telah mempamerkan hasil seninya di UK, USA dan Eropah. Sebagai sebahagian daripada generasi yang mengenali penggunaan disket, VHS tape, polaroids and kaset, beliau telah diinspirasikan oleh impak sosiologi budaya baru internet.
Potretnya menggunakan kombinasi format media usang, banyak menekankan isu pembaziran, kitaran hidup dan identiti. Menggunakan disket lama sebagai kanvas, karya ini mengabungkan maklumat peribadi yg disimpan dan akhirnya hilang di bawah cat lukisan.

p/s: mari menggunakan bahan terbuang.. 



12 comments:

Cikgu Bada said... Reply To This Comment

kreatif sungguh

ChaCha said... Reply To This Comment

dh cmpak merata disket ni..kekeke..klo ade pun nk start cmne pun x tau.hahahha

diana said... Reply To This Comment

hebat!

Hafizan Malik said... Reply To This Comment

wow... mcm2 art yang dorang buat eh..

Aduka said... Reply To This Comment

pergh! kreatif giler!
o_O

alepridz said... Reply To This Comment

semart wei... haha

dya said... Reply To This Comment

i like..cantik..

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

serius, ukang lukis nih mmg kreatif nak mampos..huhu

Liyana Zahim said... Reply To This Comment

Kreatif bebeno.. Jgn slhkan kertas lau tak reti mlukis, slhkan pale otak da mmg tak kreatip lgsg.. Hahahah~

iejjah said... Reply To This Comment

hebak!! kreatip sgt :}

fiq. said... Reply To This Comment

kagum2....

Phat said... Reply To This Comment

kreatif gila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...