rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Jati Diri Anak Merdeka


SITAI adalah satu nama watak yang membawa pelbagai perlambangan tentang jatidiri dan juga kekeluargaan. Satu watak yang dicipta dan dilakonkan dengan mengambil kira cerita adaptasi sebenar yang berlaku dan pernah berlaku dari individu-individu yang kami kenali. Ini merupakan filem pendek kedua kami selepas "Surat Seorang Ibu" yang membawa mesej kekeluargaan. Surat Seorang Ibu telahpun ditonton diseluruh dunia. Terkini telahpun ditayangkan sebagai satu titipan moral di West Michigan University, USA.

Uniknya tentang siri Sitai yang bermula dengan klip ini ialah ia dilakonkan 100% menggunakan pelakon tidak professional. Adik Wan Shohor Bani Haikal ini merupakan salah seorang murid di Sekolah Kebangsaan Kampung Geliga, Chukai Terengganu. Kami percaya, pengarahan yang baik dapat mencungkil keluar bakat baru yang terpendam. Begitu juga dengan kos produksi kami yang sangat rendah melalui sokongan peminat-peminat CandidSyndrome yang menjadi hos kami speanjang pengambaran selama 2 hari di Chukai.

Sitai bukan satu individu, tetapi satu ikon watak yang akan kami ulangpakai dengan cerita lain yang dipetik dari pelbagai sumber benar. Kesinambungan cerita Sitai dari isu sulong ini dengan isu kedua nanti hampir tiada ataupun mungkin kami masih mengekalkannya lagi.

Saksikan filem pendek terbitan CandidSyndrome ini, karya sulong arahan Omaw Rozduan dan cerita ditulis sendiri oleh Saiful Nang. Saksikannya, dan kongsikannya kepada mereka yang hampir putus asa atau merancang untuk berputus asa. Sumber : Official facebook www.facebook.com/snfanclub

p/s: keinginan atau kepentingan.. tanggungjawab dan pengorbanan.. ^_^2 comments:

Unknown said... Reply To This Comment

huyoh huyohhh

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

menarik, bukn seng nak cungkil bakat anak muda, lebih2 agi yg kecik camtu..ditambah pula, ceta ni berunsur jati diri kan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...