rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Mereka tiru Malaysia

Sambungan dari lagu KRU Tiru ???, Lagu- lagu Tiru dan  Salleh Yaakob pun Tiru Juga. Mereka menghargai hasil karya pencipta di Malaysia, irama yang mereka dengar menarik minat untuk diberi nafas baru serta disesuaikan dengan halwa telinga . Maka inilah lagu-lagu yang telah diolah hasil dari penciptaan lagu-lagu asal.


Cindai - Siti Nurhaliza


Cindai Chinese - Chien Bai Hui

Dari Malaysia lagu ini sampai ke negara tanah besar ,China


Yang Sedang-sedang saja - Iwan



Tinak Tin Tana - Mann
Dari Malaysia lagu ini didengar sampai ke India.

P.Ramlee - Madu Tiga


Ahmad Dhani - Madu Tiga


Ku Merindu - Shah & Ella

Ku Menunggu - Rossa
Dari Malaysia lagu ini didengar sampai ke Indonesia.

P/s: Jangan dipertikaikan lagu-lagu milik siapa, yang penting mereka memperbaharuinya dan mengingatkan kepada pencipta yang asal dengan kebenaran.. Walaupun seolah-olah pencipta tiada idea baru. Sekurangnya dia mencuba menghasilkan dengan irama yang segar. ( bukan mudah mencari idea..i.nilah yang dinamakan pembaharuan atau development dalam proses rekaan... =)



13 comments:

miSs Zie said... Reply To This Comment

sume prnh dgr..cindai versi cina je xprnh lg..huhu

salwaismail said... Reply To This Comment

haha. sama mcm miss zie. semua penah dengar. cindai je belum lg.
:DD

cik azeya said... Reply To This Comment

lagu ku menunggu by rossa tu kadang kadang best. kadang kadang tak. haha. btw, Malaysia best kan sampai org nak tiru tiru . hee

cemomoi said... Reply To This Comment

kalu indon dorang marah kita tiru dia... sensitif bab hak milik dorang!

.m y z. said... Reply To This Comment

ada jugak eh cindai versi china? sebijik!

shark said... Reply To This Comment

hahahha
adat ler tiru meniru nie
dh blaja dr skolah kn tiru2 nie
hehe

IFA Athirah said... Reply To This Comment

mcm klaka je cindai vrsion cina..bunyi melayu giler.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Nurun said... Reply To This Comment

WAH...I TAK PNH MKN AYAM PENYEK APATAH LG DGR LAGU CINDAI VERSI CHINA TU....

Yuslia Suhana said... Reply To This Comment

1st time dengar lagu cindai versi chinese tu...huuhuhu

nelly said... Reply To This Comment

semua tetap sedap ..hindustan tu yangh menarik !
hahaha

*peminat setia hindustan ~*

rj Etika said... Reply To This Comment

tiru meniru amalan mulia. :D
tiru itu bermaksud bekerjasama dalam bahasa melayu yg halus. hahaha~

Anonymous said... Reply To This Comment

pergh,lagu cindai versi cina part last sekali siap nyanyi dalam bahasa melayu lagi

cik areh said... Reply To This Comment

mcm x besa je bab tiru2 nie..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...