rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Perempuan Suka, Lelaki Tidak Suka

Apakah trend fashion yang amat disukai dan diingini oleh wanita, tetapi tidak digemari oleh lelaki. Berikut adalah kajian yang dilakukan oleh Yahoo Thread untuk Amerika/Europe:

1. UGGS

Apa itu ugg? Ia adalah  sesuatu yang selesa, memberikan haba sebagai kasut yang hebat terutamanya di musim sejuk. Kebanyakan selbriti memakainya sebagai sesuatu yang bergaya Akan tetapi lelaki menggelarkannya kasut untuk berkebun atau ke pasar..=)

2. Big Sunglasses / Cermin Mata Besar

Biarpun ianya digemari oleh Victoria Beckham dan Nicole Richie. Kelebihannya untuk wanita ialah menutup mata yang letih, menyorokkan kemalasan / kesilapan makeup dan memberikan penampilan yang seksi. Ada sesetengahnya berpendapat memberikan lebih galmor dan dramatik. Tetapi di mata lelaki, apa yang mereka nampak ialah seekor serangga besar yang sedang meghampiri mereka. (ibarat seekor lalat atau satria baja hitam). Maka adalah pnting anda mengetahui kesesuain cermin mata mengikut bentuk muka.

3. Jumpsuits

Mempunyai dua versi panjang dan pendek. Selalu digayakan di musim panas. Kebiasaannya di Holywood sebagai  tersenarai pakaian yang tidak menarik (WORST dress up)- Fesyen yang paling malas digayakan.

4. Lipstik Merah Menyerlah
Sesuatu yang mengejutkan, perhiasan yang selama ini digunakan oleh ramai selebriti seperti Angelina Jolie, dan Megan Fox memberi penampilan segar. Dianggap oleh lelaki sebagai  tidak semula jadi dan menakutkan.

5. Harem Pants

Seluar cerut yang banyak diberi kepelbagaian gaya dan diaplikasikan oleh Juliane Moore, Jesica Alba dan Gwen Stefani. Apa yang dikata oleh pakar fesyen Runnaways Project, Tim Gunn ialah TIDAK jangan anda mencuba menggayakannya. Harus diakui kerana ianya tidak ubah seperti memakai lampin yang hampir jatuh dan kadangkala seperti penari padang fasir.

P/s: Saya hanya mengalih bahasakannya.. bukan saya kata tapi yahoo thread.. jika anda ada yang x suka.. boleh cadangkan.. kita buat senarai baru ..huhhuhu..



10 comments:

miSs Zie said... Reply To This Comment

okeh satu pun sy xde!!hahaha :p

pendekar laut said... Reply To This Comment

kat negara cuaca sejuk(cnth Korea)perempuan spek besar waktu pagi pagi sebab nk cover muka kembang(bloat)

Nurun said... Reply To This Comment

semuanya i like!!!!!!!

fasha said... Reply To This Comment

cantek je padahal :B

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

errr...samalah ngn akak... 1 pon tader dr sumer yg dikategorikan..huhu

Yuslia Suhana said... Reply To This Comment

teringin nak pakai jumpsuit tapi tak boleh nnt nmpak lagi katek..wahahaha

rj Etika said... Reply To This Comment

kahkahkah...harem pants. harem gile sua tu. lol
eleh...byk je benda lelaki suke perempuan pulak tak suke. hahah

Encik Amman said... Reply To This Comment

wah... lipstik merah.. kadang2 seksi..kadang2 horror gile. tengok keadaan la. kalau perempuan yg pakai tu bese2 nyer zaman2 makcik dolu2.. kalau budak muda yg pakai sekarang memang berani la.. rare habis. exotic.....................dancer?

~Sya~ said... Reply To This Comment

semua pun kita xde dan tak minat...harem pants tu lg mcm haram...hehehe...sorry

noorniey Azman said... Reply To This Comment

harem pants tu fesyen yg burok bg sy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...