rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Yang dihormati...

( ctrl + left clik =new tab)
Klik tajuk entri untuk komen/gambar&video penuh.
Link bewarna biru dalam setiap entri adalah kredit kpd pemilik /artikel terdahulu.
Receive ayampenyek's blog update trough Facebook
Jika tiada entri baharu..kebiasaannya ade dikongsi di FB
Jika ada video yg tdk lagi boleh dimainkan.. sila komen utk alert kpd kami..

Jom makan di The Pillgrims

Jom makan... secara terus ke pusatnya ( direct to the point) restoran ini disyorkan buat mereka yang mencari makanan barat di Kuala Terengganu (KT). Tidak jahat (not bad) masakannya. Insyallah berbaloi dengan harganya. ( tokey kedai xbayar pun suh wat promo kat blog :P)Nama restaurant ni The Pilgrim Restaurant and Grill menghidangkan makanan , Chinese and Eurasian tempatnya  Desa Sri Bayas Permai, Bukit Bayas, Kuala Terengganu ( area Pasir Panjang).

Ini adalah Peta ...
Restauran pertama sebelum makanan barat ini ada di seberangnya.. penduduk KT mungkin biasa dengan nama Al Hijrah Oasis. Berikut ialah hiasan dalaman bagai rekaan dalaman (interior design) restoran tersebut...
 
Sekodeng dari tingkap...
Masuk-masuk nampak...
Duduk sofa boleh.. duduk kerusi kayu pun boleh....

..menanti hidangan makanan...
Cantik jugaklah untuk sebuah restauran yang baru... santai dan tenang.. maby belum ramai tahu tempat ini...Maka setelah menelaah menu yang diberi.. Kami mengambil keputusan untuk makan Set Hari Ini (set meal of the day) . Terliur-liur pulak tulis entry ni... =D~~ . Tea o or Cofee, Corn Soup with Onion Bread, Hawaian Style Chiken@ Beef, Lemon Rice, dan Puding dengan harga... RM 19.90 aje.. ok la.. Bolehlah nak recomand kat korang...

Sup jagung berisi ayam besama sepotong roti bawang...

Nasi lemon yang dikukus menggunakan api yang betul....

Hawaian Style Chiken yang masam pedas tetapi manis ...

Hawaian Style Beef .. sama jua seperti ayam cuma dagingnya dihiris halus...

Cake Puding..Dessert.. ops pencuci mulut (mouth cleaning..=P)

Nak tengok hidangan-hidangan lain.. boleh lawat PostcardsFromMalaysia haha promote brother ni punye blog.. xkenal pun.. ^_^ .. or tengok di FB The Pilgrims

P/s: gaji dah nak habis makan bukan main.. T_T.. 



8 comments:

rj Etika said... Reply To This Comment

hahahahahaha!!!!!!!!!! siap ade taik lalat ye. tak sangka muke ayam penyek camni. -.-"

CintaZulaikha said... Reply To This Comment

sguh misteri...kihkih

Pendekar Laut said... Reply To This Comment

low profile

amranaiman said... Reply To This Comment

mcm2la korang.. hahaha ^_^....
etika.... anda sungguh beretika>hahaa :P
zulaikha> misteri nusantara... pendekar> lu pon sama.. low profile gak..haha

Cheqna said... Reply To This Comment

hehe..siap tutup muka tu :-).

looks interesting, insyaAllah bila ada kesempatan masa balik KTrg akan cuba, thanks for recommending.

:-)

Encik Amman said... Reply To This Comment

abang perrhh makan sedap2 tak ajak. haha.. bile nak belanja? hahaha

TK said... Reply To This Comment

La.. patut pun ari tu ada nampak org muka kotak makan situ hehe. Timakasih link blog TK tapi I bukan brother tau.Nanti one day TK akan link blog ni gak. Your blog menarik, tak lama lagi mesti ramai pollowernya. I polow you la..

amranaiman said... Reply To This Comment

alamak.. ;P sowy sis..hehheeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...